Forrás: Vendégváró

Pipafüstön érlelt szűzpecsenye burgonyatortával, erdőszéli rét gombáival

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 75 perc – SÜTÉS: 2,5 óra. – Megmossuk a burgonyát, szeletelőgéppel vagy mandolinnal minél kisebb szeletekre vágjuk. Összekeverjük a felvert tojással és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Egy tűzálló tálba öntjük, és 120 fokos sütőben 2 órát sütjük. A gombákat megmossuk, és erős lángon, kevés olajon megpirítjuk, a végén sózzuk, borsozzuk, felaprított petrezselyemzölddel frissítjük. A répát és cukkinit nagyon vékony csíkokra vágjuk, forró serpenyőben kevés olajon hirtelen átpörgetjük, sózzuk, és pici citromlével kerekítjük az ízeket. A sertésszüzeket 25 dkg-os darabokra vágjuk, sóval és borssal ízesítjük. Serpenyőben kis zsiradékon körbesütjük. Sütés közben fokhagymát és kakukkfüvet dobunk a serpenyőbe. Eztán betesszük a sütőbe, 160 fokra 10‑15 percre (ízlés szerint). A sütés után szivarosdobozba helyezzük a szüzeket. Begyújtjuk a pipadohányt, és két percig hagyjuk pihenni a húsokat. Szivarosdoboz hiányában bármilyen más zárható, hőálló doboz megfelel. Tálalásnál a burgonyából háromszögeket formázunk, köré helyezzük a gombákat, a zöldségeket és a már megfüstölt sertésszüzet.

kaloria 720 CAL
ido 225 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vendégváró

Ajánlataink