Pirított sertésszűzcsíkok sütőtökkel, lencsével és lila hagymával

Felrakjuk főni a lencsét, mellétesszük a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, a babérlevelet, 1-2 szem borsot, és sózzuk. Ha megfőtt, leszűrjük, lecsöpögtetjük.

Csíkokra vágjuk a szüzet, és kevés zsiradékon puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt tököt és az újhagyma felkarikázott fehér részét. Ha a tök már kezd puhulni, mehet hozzá a cikkekre vágott lila hagyma is. Sózzuk, borsozzuk, végül hozzákeverjük a leszárított lencsét és az újhagyma felvágott zöld szárát. Nagyobb étkűeknek adhatunk mellé friss kenyeret, de magában is laktató és finom.

Tepsis sertésszűz magyarosan

kaloria 560 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink