Tepsis sertésszűz magyarosan

Lehártyázzuk a szüzet, kis ferde szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, kicsit hagyjuk állni, míg előkészítjük a zöldségeket.

A két vöröshagymát kisebb cikkekre vágjuk, a paprikákat kicsumázzuk, hosszúkás darabokra szabjuk, a paradicsomot is cikkekre metéljük. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk. Egy tepsit vagy egy lapos, tűzálló tálat kikenünk vastagon zsiradékkal, beleszórjuk a hagymát. Erre jön a paprika, a paradicsom és a fokhagyma. Meglocsoljuk egy kis olvasztott zsírral, és összeforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk. A tetején elrendezzük a feldarabolt szüzet. A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát pici kockákra vágjuk, mindezt rászórjuk a rakottas tetejére. Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben körülbelül 40 percig sütjük.

Ha letelt az idő, levesszük róla a takarást, és magasabb hőmérsékleten 10-15 percig rápirítunk. Párolt rizs illik mellé.

Rablóhús nyárson, mozzarellás koktélparadicsommal

kaloria 450 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.