Pirított padlizsánszeletek zöld fűszeres mártással
Levágjuk a megmosott padlizsánok végét, és héjastul centi vastag szeletekre vágjuk. Szárazon, zsiradék nélkül felforrósítunk egy serpenyőt, és pár perc alatt megsütjük a szeletek mindkét oldalát. Ha megsültek, félbehajtva egy tálra rakjuk. A zöld mártáshoz durvára felvágjuk a zöld fűszereket, beledobjuk a turmixba, hozzáöntjük az olívaolajat, belereszeljük a fokhagymát, és összeturmixoljuk, sóval, borssal fűszerezzük. Meglocsoljuk vele a tálra rakott padlizsánt, és hagyjuk állni legalább félórát. Tálalás előtt reszelt citromhéjjal megszórjuk. A megmaradt mártást külön kancsóban kínáljuk mellé. Magában is nagyon finom, de tökéletes köret grillezett húsok mellé.