Piros bogyós márványtorta

Tészta

A tortalaphoz a tojásokat habosra verem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beledolgozom a keményítővel és sütőporral összevegyített lisztet. A tésztát az alján
kivajazott tortaformába simítom, és kb. 25 percig 180 fokon sütöm. A sütőből kivéve a tortaformában hagyom hűlni. Míg hűl a tortalap, elkészítem a gyümölcspürét.
A krémet elsimítom a tortalapon, a tetején szétosztom a
kétféle pürét. Egy kanállal márványmintásra kavarom a tetejét. Fogyasztásig hűtőbe teszem. A tortát csillagcsőben végződő habnyomó zsákból kemény habbá vert tejszínnel díszíthetjük tálaláskor.

Gyümölcspüré

A bogyós gyümölcsöket áttöröm, és két edényben, külön-külön felmelegítek 20-20 dkg gyümölcspürét, mindegyikben feloldok 3-3 lap zselatint. Egyikbe
belekavarom a meggyszörpöt, s felhasználásig mindkettőt melegen tartom.

Krém

A krémhez a citromlevet felmelegítem 7 dkg cukorral és egy liter vízzel. Feloldom benne a zselatinlapokat, belemorzsolom a tehéntúrót, majd a kemény habbá vert tejszínt.

kaloria 600 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.