Piros bogyós túrógombóc

Piros bogyós túrógombóc

A túrót áttöröm, habosra keverem a tojásokkal, majd hozzáadom a búzadarát is. Belereszelek egy kevés citromhéjat, szórok hozzá egy teáskanál cukrot, és
félórára félreteszem, hogy a massza összeérjen. Két kanál segítségével kisebb gombócokat szaggatok belőle, és lassú forrásban lévő, enyhén sós vízben addig főzöm, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. A gyümölcsöket megmosom, lecsepegtetem, és egy kisebb fazékban összerottyantom a maradék cukorral. Egy-két evőkanálnyit félreteszek a bogyókból, a többit kézi mixerrel pürésítem, végül visszateszem bele az ép szemeket is. Tálaláskor a túrógombócokat a gyümölcsszószra ültetem, tetejüket meghintem fahéjas porcukorral, és citromfű- vagy mentalevelekkel díszítem.

kaloria 330 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink