Piros gyümölcsbomba

Piskóta

A piskótához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a lisztet összeszitáljuk a sütőporral. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját óvatosan összedolgozzuk a liszttel meg a tojásfehérjével, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A piskótatésztát 24 cm átmérőjű, kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 180-200 fokon megsütjük.

Gyümölcskrém

A gyümölcsöket megtisztítjuk (ha mélyhűtöttek, hagyjuk
felengedni). A zselatint kevés hideg vízben megpuhítjuk.
Fél deci ribizliszörpöt a cukorral és a citromlével együtt felmelegítünk, majd feloldjuk benne a zselatint. Hozzáöntjük a maradék szörpöt, majd beleforgatjuk a
gyümölcsöket. A hűtőszekrényben addig pihentetjük,
amíg a massza zselésedni kezd.
Közben a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük,
és apránként a zselésedő krémbe forgatjuk. A krém
harmadrészét egy charlotte-formába vagy egy félgömb
alakú tálba töltjük. Félbevágjuk a kihűlt piskótalapot, a tál
méretének megfelelően körbevágjuk, majd ráfektetjük
a krémre. Elsimítjuk rajta a maradék krémet, befedjük a
másik lappal, és körülbelül 4 órára betesszük a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt tálra borítjuk, az oldalát megszórjuk piskótamorzsával, a tetejét gyümölccsel díszítjük.

kaloria 320 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink