Forrás: Ványi László

Piros-fehér-zöld sonkába töltve

Piros-fehér-zöld sonkába töltve

Egy kedvünkre való formát fóliával kibélelünk, és beletesszük a sonkaszeleteket, szép sorban, úgy, hogy kicsit fedjék egymást, a szélük pedig kicsit túllógjon a forma peremén. A paprikát hosszú, vékony csíkokra szeleteljük, és elrendezzük a sonkán.
A zselatint a hideg húslevesbe áztatjuk, majd amikor megdagadt, lassú tűzön felolvasztjuk, vigyázva, hogy ne forrjon fel. Harmadrészét ráöntjük a paprikára, és hagyjuk, hogy kicsit megdermedjen.
A megtisztított zellert apró kockákra vágjuk, és forró, sós vízben puhára főzzük. Amikor kihűlt, elosztjuk a paprika tetején – ez lesz a második rétegünk. Ráöntjük a maradék aszpik felét, és megint csak hagyjuk dermedni.
Közben a zöldbabot sós, szódabikarbónás vízben felforraljuk, majd lehűtjük. Hosszában elrendezzük a zelleren, és ráöntjük a maradék aszpikot. Betakarjuk a túllógó sonkaszélekkel, beborítjuk fóliával, majd a hűtőszekrényben megdermesztjük. Ezt a mutatós és színes hideg előételt salátaágyon kínáljuk.

kaloria 160 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink