Ha nem kétízületes a csirkeszárny, akkor levágjuk róla a szárnytöveket, arra most nem lesz szükség (főzhetünk belőle alaplevet, vagy beledobhatjuk egy levesbe). Keverőtálba tesszük a húst, hozzáadjuk az olajat, a fűszerkeveréket, ízlés szerinti mennyiségű sót és borsot, alaposan összeforgatjuk. Egy tepsire sütőpapírt terítünk, egy rétegben rátesszük a csirkeszárnyakat. 200 fokos sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a salátát. A franciasaláta-alapot kevés sós vízben puhára pároljuk. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Egy tálba reszeljük a három főtt tojást, hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt, a majonézt, sóval, borssal, porcukorral, némi citromlével ízesítjük, alaposan összekeverjük. Végül hozzáöntjük a lehűlt főtt zöldségeket, és óvatosan összeforgatjuk. Fogyasztás előtt legalább egy órára betesszük a hűtőszekrénybe.