Pirosra sült kacsa rozmaringos cseresznyeraguval
konyhakész kacsát kívül-belül besózzuk. A hasüregét bedörzsöljük morzsolt majoránnával, és beledugjuk a megtisztított vöröshagymát meg a fokhagymát. A madarat tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és közepes hőfokú sütőben elkezdjük sütni.
A mézet elkeverjük egy kevés balzsamecettel, egy kislábasban felforraljuk, és sülés közben ezzel – meg
persze a saját levével –, szorgosan locsolgatjuk a kacsát.
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd a vajon az
apróra vágott rozmaringgal ízesítve 2-3 perc alatt megpároljuk, végül éppen csak összeforraljuk a cseresznyepálinkával.
A pirosra sült kacsát pecsenyéstálra tesszük, körberakjuk
a forró cseresznyeraguval. Köretként petrezselymes újburgonyát kínálhatunk hozzá.