Tészta
Elektromos habverővel habosra keverjük a puha vajat a
cukorral, a citrom reszelt héjával meg a vaníliás cukrokkal.
Egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. Egy másik
tálban összekeverjük egymással a lisztet, a keményítőt és
a sütoport, majd adagonként, a tejjel váltogatva összekeverjük a vajas masszával. Sűrű, majdnem folyó állagot kell kapnunk. Egy mélyebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a tésztát. Megmossuk és megtisztítjuk az egrest. Egyenletesen elosztjuk a nyers tészta tetején, gyengéden bele is nyomkodjuk. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, félig megsütjük (körülbelül 20 perc).
Feltét
Amíg sül a tészta habot verünk négy tojásfehérjébol a két evőkanál citromlével, közben folyamatosan, pici adagokban adjuk hozzá a cukrot is. Addig verjük, míg fényes habot nem kapunk. A félig sült sütemény tetejére simítjuk, megszórjuk a mandulával, visszatoljuk a 160 fokos sütőbe, és készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, akkor tudjuk szépen felvágni.