Forrás: Pásztor Tünde

Pita házilag

Elmorzsoljuk az élesztőt, öntünk rá egy deci langyos vizet, adunk hozzá 2-3 evőkanál lisztet, jól elkeverjük, és meleg helyen hagyjuk állni legalább félórát. Utána hozzáadjuk a többi hozzávalót, és szépen kidagasztjuk. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk. Kerek cipót formázunk belőle, letakarva hagyjuk legalább egy órát kelni, míg a duplájára nem nő.

Utána 6-8 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket félujjnyi vastag körlappá nyújtjuk. Nagyon forróra előmelegítjük a sütőt (250 fok). A kerek pitákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és pár perc alatt megsütjük. Sülés közben fel fog fújódni, mint egy labda. Rácson, lehetőleg élére állítva hagyjuk hűlni.

Macera az otthoni pitasütés, de ha egyszer is megízlelték a frissen sütött házi pitát, nemigen fogják kívánni a készen kaphatót (ez persze nem biztos, hogy jó hír számunkra). Konyharuhába csavarva egy-két napig megőrzi a frissességét, és le is fagyaszthatjuk, ha túl soknak bizonyult az adag. De ritkán szokott maradni belőle!

Bundás lapocka sajtos pitával

Currys csirkesaláta pitában tálalva

kaloria 190 CAL
ido 125 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.