Pittipanna

Héjastul félig megfőzzük a krumplit. Hagyjuk kihűlni, majd apró, egycentis kockákra vágjuk. A húsos szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, és egy jó nagy serpenyőben kipirítjuk. Kiszedjük a pörcöket, és a zsírból is szedünk le, ha túl sok lenne (2-3 evőkanálnyi maradjon). Rárakjuk a krumplit, a szintén egycentis kockára vágott kétféle kolbászt és sült húst, a felkockázott hagymát, és elkezdjük pirítani. Ott állunk mellette, és ha szükséges, keverjük, sózzuk, borsozzuk, ha nagyon pirulna, akkor icipici víz is mehet alá, de az a cél, hogy minden alkotóeleme szép barnára süljön. Beledobjuk a kakukkfüvet is. Ha kész, akkor egy másik serpenyőben a tojásokból tükörtojást sütünk. A tányérokba szedett adagokra csúsztatjuk.

Vörösboros paprikás burgonya

 

kaloria 330 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink