- A tészta hozzávalóit állítsuk össze, majd géppel vagy kézzel dagasszuk jó 15-20 percig, amíg egységes lesz a pizzatészta. Egy órát pihentetjük letakarva, utána 250-300 grammos gombócokat formázunk belőle, majd légmentesen lefedve hűtőbe tesszük. Minimum 24 órát érleljük, de lehet 36-48 óra is.
- Rétesliszttel hintett felületen kézzel kinyújtjuk és formázzuk. Megkenjük jó minőségű hámozott, kockázott paradicsomból készült mártással. Ehhez a hibátlan minőségű konzerv vagy befőtt paradicsomot pl. mixerrel finoman összezúzzuk, sóval, borssal, bazsalikommal vagy oregánóval ízesíthetjük, és a tésztára kenjük. Ízlés szerint feltétezzük. A sütőbe tehetünk gránit- vagy samottlapot, és a lehető legmagasabb hőmérsékleten süssük a pizzát. Ez 250 C-fokon kb. 13 perc lesz. Ha a sütőnk ennél forróbb, még közel kerülünk az ideális pizzához.
A pizza receptjét Vendégváró rovatunkban közöltük, amikor a pesti külvárosban, a Kemencés Pizza tulajdonosainál vendégeskedtünk.
Bartha Andrea tulajdonos és a párja, Kovács Ferenc mint ötletgazda vidékről kerültek fel a fővárosba, és miután kivették ezt a külvárosi üzlethelyiséget, maguk újították fel. Egy remek mester irányításával nápolyi stílusban készült, bükkfával fűtött pizzasütő kemencéjüket is saját kezűleg építették. Egy blogbejegyzés – sokak szerint megérdemelten – az egekbe emelte őket, s utána egy csapásra ostromolni kezdték őket a vendégek. Nem szálltak el, a minőségből azután sem engedtek. Úgy gondolják, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne eredeti, kiváló minőségű olasz alapanyagokat – például valódi, 24 hónapon át érlelt parmezánt vagy eredetvédett pármai sonkát – használjanak.