Pizzás fonat

Pizzás fonat

Kelt tésztát készítünk. Az élesztőt egy dl langyos, cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet nagy dagasztótálba tesszük, hozzáadjuk a négy tojássárgáját, a sót, a szobahőmérsékletű kefirt, és fokozatosan adagolva annyi langyos vizet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Géppel vagy kézzel fényesre dagasztjuk, félidőben beletesszük még az olajat és a puha vajat. Letakarva hagyjuk megkelni.
A megkelt tésztát hat cipóra osztjuk. Lisztezett deszkán egyesével sütőlap nagyságúra kinyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük, mint a bejglit. 3-3 rudat összefonunk hosszúkás kaláccsá.
15 percig kelesztjük a fonatokat. Sütőbe tesszük takaréklángon, még itt is kel, majd fokozatosan emeljük a hőt. Körülbelül 30-40 perc alatt sül meg. Mielőtt kész lenne, kivesszük a sütőből, és a tetejét megkenjük a félretett mártással, megszórjuk reszelt sajttal, készre sütjük. Ekkor már nagyon kell figyelni, mert az édes mártás és a sajt miatt gyorsan megég.

Töltelék

A tölteléket: kevés olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott bacont és sonkát. A paradicsommártásból néhány kanállal tegyünk félre (a fonatok tetejét fogjuk majd megkenni vele), a többit keverjük össze a sült húsfélékkel, tegyük bele a sajt felét is.

kaloria 390 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink