Pókhálós csokitorta

Habosra keverjük a vajat a cukorral, majd továbbra is elektromos habverővel dolgozva hozzákeverjük egyesével a tojásokat (mindegyikkel egy-egy percig verjük). Lassabb fokozaton belekeverjük a joghurtot, a tejszínt, a sót és a vaníliás cukrot.

Összekeverjük a lisztet a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a késsel felaprított csokival, és mindezt fakanállal hozzáforgatjuk a vajas-tojásos alaphoz.

Kerek tortaformába töltjük (legalább 24 cm-esbe, de az sem baj, ha nagyobb, ez egy lapos torta).

170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a közepe még kicsit szaftos, nem szabad túlsütni. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A tetején lévő csokoládémázhoz az étcsokit feldaraboljuk, gőz felett összeolvasztjuk a tejszínnel, és a torta tetejére öntjük. Összekeverjük a fél deci tejszínt a porcukorral, habzsákba töltjük, és koncentrikus körökben a torta tetejére nyomjuk. Fogpiszkálóval sugarakat húzkodunk, így alakul ki a pókhálóminta. Ha megdermedt, ráültetjük a ház legszebb műanyag pókját.

Nagymama csokoládétortája

kaloria 450 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.