Polentatallér
Egy edényben felmelegítjük a zöldséglevest. A kukoricadarát a citromhéjjal együtt a levesbe szórjuk, felforraljuk, és 5 percig takaréklángon, kevergetve főzzük.
Belekeverjük a lereszelt parmezánt, majd a masszát csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval és borssal ízesítjük. Végül belesimítjuk a kivajazott formába.
Megszórjuk a durvára aprított dióbél felével, majd hagyjuk kihűlni a polentát.
Vinaigrette
A vinaigrette-hez finomra aprítjuk a zöldhagymát. A vajat összekeverjük a citromlével, 2 evőkanálnyi vízzel, csipetnyi sóval és borssal. Egy villával belekeverjük az olajat, végül beleforgatjuk a zöldhagymát.
Salátaágy
A babcsírát, a falatnyi darabokra tépkedett salátát, a félbevágott koktélparadicsomot, a maradék diót, a csíkokra vágott bazsalikomot meg a reszelt sárgarépát
összekeverjük egy salátástálban. Hozzáadjuk a vinaigrettet, és az egészet jól összeforgatjuk. Kerek formákat szúrunk ki a polentából, majd a serpenyőben
felhevített olívaolajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. A salátát a polentatallérral és a sonkával együtt tányérokra osztjuk.