Pompás ananásztorta

Pompás ananásztorta

A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, apránként hozzáaadjuk
a liszttel összekevert darált mandulát meg a reszelt citromhéjat. Belecsorgatjuk az olvasztott vajat, és összekeverjük. A masszát kivajazott, kilisztezett,
24 cm-es tortaformába öntjük, és 160-170 fokon kb. 30 percig sütjük. Kihűtjük, kivesszük a formából, és három részre vágjuk.
A konzervek levét leszűrjük, két decit összekeverünk a zselatinnal meg 5 dkg cukorral. Felmelegítjük, vigyázva,
hogy ne forrjon fel. Ha langyosra hűlt, a felét a tortaformába öntjük. Amikor dermedni kezd, kirakjuk lecsöpögtetet ananászkarikákkal, a közepükbe
és közéjük meggyszemeket teszünk. Ráöntjük a maradék zselatint, hagyjuk megdermedni. A maradék ananászlét kiegészítjük annyi tejjel, hogy 4 dl folyadékot kapjunk, majd a cukorral meg a pudingporral sűrű krémmé főzzük. A tejszínt habbá verjük, s habverővel a kihűlt pudingkrémhez keverjük. (Kevés krémet elteszünk a díszítéshez.) Egy tésztalapot az ananászrétegre helyezünk, megkenjük krémmel,
megszórjuk apróra vágott ananásszal. Ismét egy tortalap következik, rá a maradék krém s a maradék gyümölcs. Végül az egészet befedjük a harmadik tortalappal, s legalább 3 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Tálaláskor a formát meleg vízbe mártjuk, majd a tortát egy tálra borítjuk – így az ananászos réteg kerül felülre. Az oldalát a félretett krémmel és vágott mandulával díszítjük.

kaloria 420 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.