Forrás: Pásztor Tünde

Póréhagymával töltött pulykamell burgonyasalátával

Póréhagymával töltött pulykamell burgonyasalátával

A pulykamellet megmossuk, megszárítjuk. Hosszú, éles késsel hosszában 2-3 helyen felszúrjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, a leveleit levágjuk (ezt majd a salátához fogjuk elhasználni), a szép, tömör, fehér részt két-, illetve háromfelé vágjuk, és beledugjuk a pulykamellbe. A húst megsózzuk, meglocsoljuk olajjal, és közepesen meleg sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Sütés közben meglocsolgatjuk a saját levével. Közben elkészítjük a salátát. A burgonyát héjastul megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk, és kockára vágjuk. A maradék póréhagymát felkarikázzuk. Összekeverjük a salátalevet: azaz az ecetet, a cukrot, a sót és kevés vizet. Beletesszük a póréhagymát és a burgonyát, óvatosan elkeverjük, tetszés szerint kevés őrölt fekete borssal ízesíthetjük. A megsült pulykamellet kicsit hagyjuk pihenni. Langyosan vagy hidegen szép vékonyan fel lehet szeletelni, mutatós
és jó ízű sült. Adhatjuk melegen a salátával, de hidegen is nagyon finom.

kaloria 540 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink