Pörköltös csiga
A cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojással, az olajjal meg egy csipet sóval, és alaposan megdagasztjuk. A tetejét meghintjük liszttel, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a langyosra hűtött
pörkölttel (a szaftjából egy kicsit félreteszünk), majd a tésztát felgöngyöljük, és ujjnyi vastag karikákra szeleteljük.
A csigákat kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk, és újra megkelesztjük. Meglocsoljuk a pörkölt levével, majd
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Pörkölt
Amíg a tészta kel, elkészítjük a pörköltöt: az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst, azután együtt pirítjuk tovább. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, megszórjuk
fűszerpaprikával, és beletesszük az apróra vágott fokhagymát is. Kevés vizet öntünk alá, és a húst – időnként megkeverve – puhára pároljuk.