ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – KELESZTÉS: 1,5 óra – SÜTÉS: 30 perc – Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval és egy evőkanál cukorral. Fél deci langyos tejbe áztatjuk az elmorzsolt élesztőt, hozzákeverünk egy teáskanál kristálycukrot. Ha felfutott, hozzáöntjük a liszthez a meglangyosított tejszínnel együtt, és szépen kidagasztjuk – ha kell, kis langyos vizet vagy lisztet adhatunk hozzá, közepesen kemény tésztát akarunk kapni. Végül beledagasztjuk a megolvasztott vajat is. Kerekre formázzuk, letakarjuk, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a töltelékeket. A porcukrot elkeverjük a vaníliás cukorral, a harmadát elkeverjük a darált dióval, másik harmadát a darált mákkal, a többit pedig a túróval. A maradék fél deci tejet felforrósítjuk, megosztjuk a dió és a mák között, ha esetleg nem lenne elég krémes a töltelék, kis langyos vizet adhatunk hozzá.
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval nagyobb köröket vágunk ki belőle.
Mindegyik közepére rakunk egy-egy evőkanálnyi tölteléket, majd gombóccá gyúrjuk. Papírral kibélelünk egy hosszúkás formát, és egyesével beletesszük a gombócokat, lehetőleg úgy, hogy a különféle ízek jól keveredjenek. Letakarva ismét kelesztjük. 180 fokos sütőben sütjük, félidőben megkenjük a felvert tojással.
Hozzávalók
4 személyre