Préselt malacpofahús marinált zöldségekkel

Préselt malacpofahús marinált zöldségekkel

Két malacfejet sós, borsos, babérleveles, vöröshagymás, fokhagymás lében jó puhára főzünk, és utána kicsontozunk (kellenek a kollagénben gazdag szövetek is). A kicsontozott húst összekeverjük a szűrt főzőlével úgy, hogy olyan állagot kapjunk, mint a hurkatöltelék.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal. Vágott petrezselyemmel megszórjuk a formánk alját, erre adagolunk egy réteg kicsontozott fejhúst. Majd petrezselyem és apróra vágott csemegeuborka következik. Megint egy sor fejhús, majd megismételjük a rétegezést. A végén a kocsonyás főzőlével teleöntjük a formánkat, majd 24 órán keresztül préseljük (egy vízzel teli őzgerincformát helyezünk a tetejére).
Köretként marinált zöldségeket kínálhatunk.
A marinált zöldséghez a zöldségeket (cukkini, padlizsán,
sárgarépa) hosszanti irányban vékonyra felszeleteljük. Sóval, borssal ízesítjük, körülbelül 10 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, citromlével és petrezselyem zöldjével fűszerezzük, olívaolajban egy napig érleljük.

kaloria 270 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink