Két deci langyos tejben 3 kiskanál cukorral meg egy pici liszttel felfuttatjuk az élesztőt. A többi lisztet összedolgozzuk az étolajjal, a maradék langyos tejben feloldott cukorral, egy csipetnyi sóval meg a tojások habbá vert fehérjével. Hozzáadjuk a megkelt kovászt, azután a tésztát összegyúrjuk, és hólyagosra dagasztjuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Közben a töltelékhez a cukrot elkeverjük a pudingporral meg a kakaóval, hozzáadjuk a tejet, s a szokásos módon pudingot főzünk. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a darabokra vágott margarint.
A megkelt tésztát 6 egyforma cipóra osztjuk, majd ezeket lisztezett gyúródeszkán egyenként kinyújtjuk. Megkenjük a pudinggal, azután felcsavarjuk A rudakat kettesével összesodorjuk, így három kalácsot kapunk. Ezeket margarinnal kikent tepsibe tesszük, egymástól jó távol, mert sütés közben jócskán megnőnek. A tetejüket tojássárgájával megkenjük, gyalult mandulával megszórjuk, végül a 150-160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük.
TRÜKK
A kézzel dagasztást nem lehet megspórolni. Az első lépésnél a lisztet és a többi hozzávalót még összedolgozhatjuk a robotgép dagasztó spiráljával: addig keverjük a tésztát, amíg a tál falától nehezen elszakadva elválik. Ahhoz azonban, hogy levegős és ruganyos legyen, végül kézzel kell megdagasztani.