Kevert kalács sonkával, sajttal és újhagymával

Kevert kalács sonkával, sajttal és újhagymával

Előkészítjük a tölteléket. A sonkát apró kockára vágjuk, egy serpenyőben egy kávéskanál vajon megpirítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni. A sajtot lereszeljük, az újhagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk, a petrezselyem zöldjét durvára vágjuk. Egy nagy keverőtálban elektromos habverővel habosra kavarjuk a puha vajat a sóval, a cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Szép lassan hozzáöntjük a tejszínt, a joghurtot, a citromlevet, végül belekeverjük az őrölt köményt és borsot is. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, és beledolgozzuk a vajas alapba, most már fakanállal. Végül eloszlatjuk benne a tölteléket is. Egy vagy két szögletes formát papírral kibélelünk, belesimítjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített tepsiben 30-40 perc alatt megsütjük. Csak akkor szeleteljük, ha kihűlt.

kaloria 290 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.