Forrás: Pásztor Tünde

Puliszkával rakott zöldséges burgonya - a böjti asztalon

ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – FŐZÉS: 25 perc – SÜTÉS: 30 perc – Körülbelül egy liter, sós-fokhagymás vízben sűrű puliszkát főzünk a kukoricadarából. Egy lapos tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal. A krumplit meghámozzuk, és félcentis karikákra vágjuk. Sós hideg vízben elkezdjük főzni. Forrás után két percig forraljuk, majd rögtön leszűrjük. A felét az előkészített tál aljába öntjük. Megkenjük egy vékony réteg puliszkával. A sárgarépát meghámozzuk, zöldséghámozóval vékony szalagokat vágunk belőle, ezeket a puliszkára helyezzük, megint egy vékony réteg puliszka jön, erre a csíkokra vágott póré. Ismét kukorica, majd krumpli, végül a tetejére a maradék kása. A tetejét bőven meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokos sütőben körülbelül félóra alatt megsütjük, közben a teteje is szépen megpirul. Kockára vágva tálaljuk.

kaloria 380 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.