Pulyka melle májával töltve, karfiolpaprikás kísérettel

Pulyka melle májával töltve, karfiolpaprikás kísérettel

A pulykamellből 4 nagyobb szeletet vágunk, kezünkkel kissé meglapogatjuk, majd enyhén sózzuk és borsozzuk. A pulykamájat nem túl apró darabokra vágjuk, és elosztjuk a kiterített pulykamellszeleteken. A húsokat tekercsekké göngyölítjük, egyenként szalonnába csomagoljuk, és hústűvel gondosan megtűzzük. Egy kevés felhevített olajon elősütjük a hústekercseket, majd amikor körben megpirultak, átszedjük egy nagyobb lábasba. A megmaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, a tűzről lehúzva meghintjük a
pirospaprikával és felengedjük 4-5 dl vízzel. Gyengén megsózzuk, és a pulykamellre öntjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk. A pulykahúst kivesszük a paprikás léből, és melegen tartjuk. A hús fűszeres levébe beletesszük a rózsáira szétszedett karfiolt, a felaprított zöldpaprikát meg a paradicsomot, és az egészet nem túl puhára főzzük. A tejfölt elhabarjuk a liszttel, a karfiolra öntjük, és alaposan összeforraljuk. A pulykatekercseket a karfiolpaprikással körítve kínáljuk.

kaloria 1130 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink