Forrás: Pásztor Tünde

Pulykafalatok pikáns mártogatókkal

Pulykafalatok pikáns mártogatókkal

A pulykamellből kétcentis csíkokat szelünk, majd ezeket körülbelül négycentis darabokra vagdossuk és besózzuk. A lisztet elkeverjük egy csipet sóval, a tejjel
meg a tojásokkal, végül belekeverjük a zöldfűszereket is, finomra aprítva. A húsdarabokat fogpiszkálóra tűzzük, belemártjuk a masszába, és közepesen forró olajban kisütjük. A pulykafalatokat párolt rizzsel tálaljuk, és az alábbi pikáns mártogatókat kínáljuk hozzá.
A paradicsomos mártogatóhoz 1 kis doboz paradicsompürét összekeverünk 3-4 szem kis kockákra vágott paradicsommal, 1 szál finomra aprított zeller zöldjével meg egy pici sóval. Aki szereti, tehet bele pár csepp tabascót is.
Az olívás mártogatóhoz 15 dkg olajbogyót (zöldet és feketét vegyesen) botmixerrel pürévé törünk 2-3 cl olívaolajjal és néhány bazsalikomlevéllel.
A zöldfűszeres mártogatóhoz ½ dl olívaolajat összekeverünk ½ csokor petrezselyem zöldjével, 2 szál rozmaringgal, 1 evőkanál reszelt parmezánnal meg egy csipet sóval.

kaloria 490 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink