Forrás: Pásztor Tünde

Pulykafasírozott paprikás gombával

Pulykafasírozott

A darált húst összedolgozzuk a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével. Hozzáadjuk a tojásokat, a
felkockázott hagymát meg a finomra vágott kaprot. Sóval-borssal ízesítjük, és alaposan összegyúrjuk (ha lágy lenne, egy-két evőkanál zsemlemorzsával segíthetünk rajta). A masszából gombócokat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és közepesen forró olajban kisütjük.

Paprikás gomba

A körethez a vöröshagymát finomra aprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk. Meghintjük pirospaprikával, rátesszük a cikkekre vágott gombát, majd sóval és borssal ízesítve addig pároljuk, amíg levet enged. (Ne várjuk meg, hogy teljesen elfőjön a leve, mert akkor a zamatából is veszít.)
A tejfölt simára keverjük a liszttel, és behabarjuk, besűrítjük vele a gombát. Az elkészült mártást friss
kaporral ízesítjük.

kaloria 600 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink