Pulykahúsos, zöldséges nyári csőtészta
- Feltesszük főni a vizet a tésztának, és amíg fő, elkészítjük a mártást. Kevés olívaolajon megfonynyasztjuk a zúzott fokhagymát. Beleszórjuk a finomra metélt petrezselyem zöldjét és bazsalikomot, felöntjük a tejszínnel. Reszelünk bele némi parmezánt, és az egészet sűrűre beforraljuk.
- A húst kockára vágjuk, egy másik edényben kevés zsiradékon lepirítjuk, majd sózzukborsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, a húsra dobjuk, együtt roppanósra főzzük.
- Ezt a húsoszöldséges ragut a tejszínes mártásba keverjük. A kifőtt tésztát rászedjük, lazán összeforgatjuk, forgácsolunk rá még egy kis parmezánt, és rögtön tálaljuk.