Forrás: Pásztor Tünde

Pulykamájas pálcikák piszkés mártogatóval

Pulykamájas pálcikák

A csirkemellet 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk. Sóval, borssal,
majoránnával fűszerezzük, azután beleforgatjuk a finomra
vágott petrezselyembe. A sárgarépát megtisztítjuk, és hosszában szép vékonyra felszeleteljük. A pulykamájból akkora szeleteket vágunk, hogy a csirkemellkockákat bele tudjuk csomagolni. A húskockákat körbetekerjük egy-egy répaszelettel, beburkoljuk a májjal, majd fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük, hogy ne nyíljanak szét. A csirkés-májas csomagokat közepesen forró olajban kisütjük. (Vigyázzunk, mert a májban lévő nedvesség miatt előfordulhat, hogy sütés közben kifröccsen a serpenyőből az olaj!)

Piszkés mártogató

A mártogatóhoz az egrest a vajjal, egy csipetnyi sóval és
kevés cukorral ízesítve pépesre főzzük. Ha kész, megkóstoljuk, és ha savanyúnak találjuk, cukorral szelídítünk még az ízén. Köretnek tört krumpli vagy burgonyapüré illik hozzá.

kaloria 540 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink