Pulykamájas pálcikák
A csirkemellet 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk. Sóval, borssal,
majoránnával fűszerezzük, azután beleforgatjuk a finomra
vágott petrezselyembe. A sárgarépát megtisztítjuk, és hosszában szép vékonyra felszeleteljük. A pulykamájból akkora szeleteket vágunk, hogy a csirkemellkockákat bele tudjuk csomagolni. A húskockákat körbetekerjük egy-egy répaszelettel, beburkoljuk a májjal, majd fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük, hogy ne nyíljanak szét. A csirkés-májas csomagokat közepesen forró olajban kisütjük. (Vigyázzunk, mert a májban lévő nedvesség miatt előfordulhat, hogy sütés közben kifröccsen a serpenyőből az olaj!)
Piszkés mártogató
A mártogatóhoz az egrest a vajjal, egy csipetnyi sóval és
kevés cukorral ízesítve pépesre főzzük. Ha kész, megkóstoljuk, és ha savanyúnak találjuk, cukorral szelídítünk még az ízén. Köretnek tört krumpli vagy burgonyapüré illik hozzá.