Pulykamájrakottas pennével
A pennét lobogó sós vízben kifőzöm, leszűröm és lecsepegtetem. A jégsalátát megtisztítom, leöblítem
és leszárítom, majd vékony csíkokra vágom. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítom. A répát lekaparom, majd lereszelem. A pulykamájat és a mellfilét megmosom, a vörös húsú sonkával együtt széles csíkokra vágom. Egy magas falú serpenyőben felforrósítok 2 kanál
mogyoróolajat, és megdinsztelem rajta a hagymát meg fokhagymát. Hozzáöntöm a jégsalátát és a répát, majd 3 percig folyamatos keverés mellett pirítom. Ezután beleöntöm a húsalaplét meg a szójaszószt, és sózom, borsozom. A zöldségkeveréket a tésztához keverem, lehúzom a tűzről, és melegen tartom. A megmaradt olajat felhevítem, a pulykamájat, a mellet és a sonkát pillanatok
alatt megpirítom rajta. Sóval, borssal és majoránnával fűszerezem. A húst és a májat a tésztával rétegelve tálalom, úgy, hogy a tetejére máj- és pulykamellcsíkok kerüljenek.