Forrás: Pásztor Tünde

Pulykamell sárgarépás kéregben, zsenge zöldborsóval

Pulykamell sárgarépás kéregben, zsenge zöldborsóval

A sárgarépát megtisztítjuk és hosszában vékonyan felszeleteljük. A sertéshálót felhasználás előtt egy rövid időre hideg vízbe áztatjuk, így könnyebb lesz dolgozni vele. A hálót kiterítjük, akár a réteslapot, és egymás mellé ráhelyezzük a sárgarépaszeleteket.
A pulykamellet hosszúkás formára igazítjuk, sóval és borssal ízesítjük. Rátesszük a sárgarépaágyra, azután
a sertéshálóval együtt az egészet óvatosan felgöngyöljük. A tekercset kiolajozott tepsibe tesszük, és 150 fokos sütőben körülbelül 50 perc alatt megsütjük. Zsiradékot nem szükséges hozzáadni, a vékony, zsírral gazdagon átszőtt sertéshálóból éppen elegendő sül majd ki. Ha a kelleténél jobban pirulna a sültünk, takarjuk be
alufóliával.
A zsenge, friss zöldborsót a felolvasztott vajon sóval és a finomra vágott petrezselyem zöldjével ízesítve fedő alatt pár perc alatt megpároljuk. A pulykamellet felszeleteljük és a zöldborsóval körítve kínáljuk.

kaloria 550 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink