Pulykamellcsíkok fehérboros pennével
A pulykamell nyesedéket megmosom, majd vékony csíkokra
vágom. Serpenyőben 5 dkg vajat felforrósítok, és
hirtelen átsütöm a pulykamellcsíkokat. Pirítás közben hozzáadom a fenyőmagot, megszórom liszttel, sóval és borssal, közben fakanállal folyamatosan kevergetem. Száraz fehérborral meglocsolom, majd a bort elpárologtatom. Hozzáöntöm ízlés szerinti mennyiségben az alaplét, és 15-20 percig főzöm. Ha túl korán besűrűsödik, akkor öntök még hozzá az alapléből. Legvégül a maradék 3 dkg vajat és az apróra vágott petrezselyem zöldjét keverem hozzá.
Közben forró, bő, sós vízben kifőzöm a tésztát úgy,
hogy tartása legyen. Leszűröm, lecsepegtetem, majd
hozzákeverem az elkészült fenyőmagvas pulykamellszószhoz.
A kitálalt tésztát petrezselyemlevéllel díszítem, reszelt parmezánnal bőven megszórom.