Pulykamellsaláta fokhagymás rákkal
A pulykahúst besózzuk, és bedörzsöljük a színes, durvára
tört borssal. Két-három nagyobb, hosszúkás csíkra vágjuk,
és serpenyőben egy evőkanálnyi forró olajon 15-20 percig
sütjük, sűrűn forgatva. Addig kell sütni, amíg belül átsül, kívül pedig szép barna kérge lesz. Hagyjuk kihűlni. Tányérra halmozzuk a salátakeveréket, sózzuk, meglocsoljuk a balzsamecettel és egy evőkanál olívaolajjal. A pulykahúst vékonyan felszeleteljük, és elrendezzük a salátán. Felforrósítjuk a másik kanálnyi olívaolajat, megfuttatjuk benne a szétnyomott fokhagymagerezdeket. Ezen a zsiradékon megpirítjuk a rákokat. A sült rákocskákat rászórjuk a saláta tetejére, és a tetejére csurgatjuk a fokhagymás olívaolajat a serpenyőből.