A tarnaszentmáriai Domoszlai Istvánné régi kedves levelezőnk. Ez az igazán nem szokványos pulykasült az unokája kedvence – aki állandóan fogyózik, de ez a töltött, zöldséges fogás belefér a diétájába, ezért szívesen eszik belőle.
A pulykamelleket szeletekre vágjuk, kímélve kissé kiverjük. A padlizsánokat megmossuk, fél cm vastag, hosszúkás szeletekre vágjuk, 30 percre besózzuk. A kelleveleket megmossuk, a zöldbabot és a sárgarépát megtisztítjuk, ez utóbbit gyufaszál vékonyságúra aprítjuk.
A zöldbabot bő, enyhén sós vízben két percig főzzük, aztán hozzáadjuk a kelleveleket, s további két percig forraljuk. Majd, leszűrve, mindet hideg vízbe merítjük. A kelleveleket szárazra töröljük, vastag ereit elvékonyítjuk. A sárgarépát összedolgozzuk a liszttel, a lereszelt sajttal, a tojássárgájával, majd sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
A hússzeletekre egy-egy kellevelet és sonkát terítünk, megkenjük a sárgarépa-keverékkel, ráfektetünk 3-4 szál zöldbabot, kettéhajtjuk, jól összenyomkodjuk, hústűvel összetűzzük.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat a vajjal együtt, majd élénk tűzön megkapatjuk a hústáskák mindkét oldalát. Ráöntjük a bort, és lefedve puhára pároljuk 20-25 perc alatt.
A padlizsánt leöblítjük, leszárítjuk, megkenjük olívaolajjal. Serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Borssal, citromlével és a maradék olívaolajjal ízesítjük.
Kihúzogatjuk a húsból a hústűket, nem túl vékonyra felszeleteljük, körbeöntözzük a pecsenyelével, és a padlizsánnal körítve tálaljuk.