Forrás: Pásztor Tünde

Zöld fűszeres kéregben sült pulykamell

  1. Folyó víz alatt megmossuk a pulykahúst, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Apróra vágjuk az összes zöld fűszert, összekeverjük a sóval, majd ezzel a keverékkel alaposan bedörzsöljük a pulykamellet. Zsírral kikenünk egy kisebb sütőtepsit. Belefektetjük az előkészített, befűszerezett húsdarabot. Öntünk alá egy-két deci vizet, végül pár kanálnyi olvasztott zsírral meglocsolgatjuk. Alufóliával szorosan lezárjuk a sütőedényt. 170-180 fokra melegített sütőbe toljuk, és körülbelül másfél órán át sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, lebontjuk az alufóliát (rápirítani nem kell, nehogy megégjenek rajta a fűszerek). Hagyjuk tíz percig pihenni, majd vastagabb szeletekre vágjuk.
  2. A salátához megmossuk a zöld leveleket, leszárítjuk. Egy tálban összeforgatjuk a cikkekre vágott paradicsommal, a leszemezett ribizlivel és a hosszában vékony csíkokra vágott sárgarépával. Összekeverjük a citromlevet az olívával, sózzuk- borsozzuk, külön kínáljuk a salátához. Ha nagyobb étkű a család, kínáljunk a sült és a saláta mellé zöldséges hagymás burgonyát.

Túróval töltött roston sült pulykamell

Pulykaragu karfiollal és újkrumplival

kaloria 350 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.