Pulykapecsenye dorozsmai módra

Pulykapecsenye dorozsmai módra

A pulykacombokat füstölt szalonnával megtűzdeljük. Egy lábasban zsírt hevítünk, hozzáadjuk a finomra vágott
hagymát, aranysárgára pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük a csirkealaplével, megsózzuk és beforraljuk, hogy sűrű legyen. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, a paradicsomot meg a felszeletelt gombát, majd lassú tűzön tovább főzzük. Elkeverjük benne a tejfölt is,
azután félretesszük. A csuszatésztát enyhén sós vízben harapós keményre főzzük. Leszűrjük, kevés zsírral
elkeverjük, és tűzálló tálba öntjük. Közben a pulykacombokat kizsírozott tepsiben, sütőben ropogósra
sütjük. A kész combokat elrendezzük a tészta tetején, ráöntjük a tejfölösgombás mártást, és sütőben vagy
kemencében 15 percig sütjük. Sok tejföllel nyakon öntve, petrezselyem zöldjével díszítve tálaljuk.

kaloria 1250 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.