Rablóhús királyrákkal és grillezett zöldségekkel

Rablóhús királyrákkal

A könnyű, nyári fogáshoz a húsokat – a csirkemellet és a
szűzpecsenyét – kockákra vágjuk, a lilahagymát és a kaliforniai paprikát nem túl apróra daraboljuk. A királyrákokat megtisztítjuk, emésztőszervüket gondosan eltávolítjuk. Fejenként két nyársra váltakozva felfűzzük a húskockákat meg a zöldségeket, és sóval, borssal, apróra vágott kerti zöldfűszerekkel ízesítjük.
Ha a verandán is használható elektromos tűzhellyel van
dolgunk, akkor serpenyőben, kevés vajon, oldalanként néhány perc alatt omlósra sütjük a húst, vigyázva, hogy ki ne száradjon. A rablóhúst persze készíthetjük grillsütő rácsán is.

Grillezett zöldségek

A zöldségkörethez a burgonyát héjában megfőzzük, s
előfőzzük a sárgarépát is. A pórét, a cukkinit, a sárgarépát,
a burgonyát felkarikázzuk, a gombát félben hagyjuk.
A serpenyőben vajat hevítünk, s beletesszük a zöldségeket, sóval, fehérborssal, grill fűszerkeverékkel megszórjuk. Összeforgatva csupán 2-3 percig sütjük, hogy a friss zöldségek még roppanósak maradjanak.

kaloria 640 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink