Rácponty másként

A krumplit héjastul félig megfőzzük, ha kicsit hűlt, meghámozzuk, felkarikázzuk. Egy közepes tepsit kikenünk libazsírral, az aljában szétterítjük a krumpli harmadát.

A vöröshagymát megtisztítjuk, felezzük, félkarikára vágjuk, a felét rászórjuk a krumplira, az egyik felkarikázott paprikával és paradicsommal együtt. Megsózzuk, meghintjük őrölt pirospaprikával, meglocsoljuk egy kis olvasztott libazsírral. Mindezt még egyszer megismételjük. A tetejére jön a maradék krumpli, erre fektetjük a felcsíkozott szalonnát. Fóliával letakarjuk, és körülbelül fél órára betoltjuk a sütőbe.

Közben a halat besózzuk, bedörzsöljük fokhagymával. Fél óra múlva kivesszük a zöldségeket. A tetejére kenjük a sűrített paradicsomot, ha kevés levet eresztettek volna a téli zöldségek, akkor egy kis vizet is öntünk rá. Ráfektetjük a halat. Visszatoljuk a sütőbe, és még körülbelül fél órát sütjük, hogy a ponty is ropogósra süljön a tetején.

Tepsiben sült hal kelbimbóval, tejföllel

kaloria 530 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.