Raffaelló torta

Tészta

Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgájákat keverjük ki a cukor harmadával, a fehérjéket verjük kemény habbá a maradék cukorral. Adjuk a felvert habot a tojássárgájához, majd keverjük bele a sütőporos liszttel elkevert kókuszreszeléket. Zsírpapíron vagy vékonyan zsírozott, lisztezett sütőlemezen formázzunk a tésztából 5 darab 20-22 cm átmérőjű tortalapot, és süssük meg 160-180 fokra előmelegített sütőben. Sütés közben ügyeljünk arra, hogy a lapok ki ne száradjanak. A kész kókuszos lapokat vékonyan lisztezzük be, majd a lemezről
levéve hűtsük ki.

Mogyorós krém

Keverjük habosra a mogyorókrémet a porcukorral, majd
adjuk hozzá a tejszínből vert kemény habot. A kihűlt tésztalapokat úgy helyezzük egymásra, hogy közöttük egyenletesen elosztjuk a mogyorós krémet.

Kókuszkrém

A vaníliás pudingport főzzük meg a tejjel és a cukorral. Ha kihűlt, keverjük össze a tejszínből vert habbal és a kókuszreszelékkel. A kész kókuszkrémet körös-körül és a tetején is kenjük a tortára. Olvasztott csokoládéba mártott
pörkölt mogyoróval díszítsük.

kaloria 370 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.