Rakott padlizsán csiperkés mártásban sütve

Héjastul megfőzzük a krumplit. Megmossuk a padlizsánt, szárazra töröljük, a két végét levágjuk. Centi vastag szeletekre vágjuk, és száraz serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalukat, az egyik felüket kicsit jobban. Sem sót, sem zsiradékot nem adunk hozzá.

Elkészítjük a gombamártást. A vajon megdinsztelünk két fej finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, az összevágott petrezselyem zöldjét, az elmorzsolt bazsalikomot, sózzuk és borsozzuk, 10-15 perc alatt megpároljuk. Ha kész, akkor a keményítőt kevés hideg vízben csomómentesre keverjük. A gombát felöntjük a tejszínnel, felforraljuk, és besűrítjük a keményítővel.

Hagyjuk picit hűlni a mártást, majd összerakjuk a rakottast. A sütőtálat zsiradékkal kikenjük. Beleteszünk egy réteg padlizsánt, úgy, hogy a sültebb fele nézzen lefelé, erre jön egy sor felkarikázott burgonya, utána pedig egy adag gombamártás, ezt ismételjük a tál tetejéig. 170 fokos sütőben bő fél óra alatt összesütjük.

Erdélyi padlizsánrakottas

kaloria 410 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.