Erdélyi padlizsánrakottas

Elfelezzük a szalonnát. A felét csíkokra vágjuk, és a zsíron jól kipirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és pár percig együtt sütjük. Rátesszük a felkockázott paprikát, paradicsomot, a felszeletelt fokhagymát, pár percig együtt pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel, babérral fűszerezzük, beledobjuk a csomborágakat is. Rárakjuk a kockákra vágott tarját, erős lángon addig pároljuk, míg a húskockák ki nem fehérednek. Ekkor ráöntjük az alaplevet, és 20 percig főzzük. Beleszórjuk a rizst, átkeverjük, és kis lángon még negyedórát főzzük.

Közben a meghámozott padlizsánt ujjnyi karikákra vágjuk. Tárkonyecettel és sóval ízesített vízen blansírozzuk. Jól lecsöpögtetjük, a felével kirakjuk egy tepsi vagy egy sütőtál alját. Rákanalazzuk a húsos-rizses ragut. A tetejét kirakjuk a maradék blansírozott padlizsánnal. A tejfölt összekeverjük a két felvert tojással, az őrölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a rakottas tetejére. Rátesszük a maradék felszeletelt szalonnát. 180 fokos sütőben 40 perc alatt összesütjük.

Padlizsános tészta

kaloria 820 CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.