Rakott brokkoli
A brokkolit megmosom, rózsáira szedem, és sós vízben előfőzöm. A burgonyát héjában felteszem főni. Mikor
kész, meghámozom, és karikára vágom. Közben a hagymát megtisztítom, apróra vágom, s kevés olajban
megdinsztelem. Majd ráteszem a darált húst, és sóval-borssal ízesítve megpárolom.
Egy tűzálló tálat kikenek vajjal, beleteszek egy réteg burgonyakarikát, amit előzőleg egy kicsit megsózok.
Erre kerülnek a brokkolirózsák. Meglocsolom tejföllel, meghintem az apróra vágott zöld fűszerekkel. Ráhalmozom
a húst, és betakarom paradicsomkarikákkal. Újra brokkoli következik, majd a maradék burgonya és paradicsom, végül pedig ismét a tejföl.
Sütőben legalább fél órát sütöm, majd még tíz percig fedő nélkül pirítom, hogy szép piros legyen a teteje. Aki szereti, megszórhatja reszelt sajttal is.