Rakott karalábé húsimádóknak
A karalábét megtisztítom, laskára vágom. Kevés zsíron a tejföllel és a húslével, fedő alatt, 15-20 percig folyamatosan kevergetve puhára párolom. Cukorral, sóval, aprított petrezselyem zöldjével és késhegynyi törött borssal ízesítem. Óvatosan, enyhe tűzön párolom, mert ha odakap, nem marad szép fehér.
A zsírral kikent lábos vagy forma aljára zsemlemorzsát szórok, majd karalábét, rizst, húst és erre megint karalábét teszek. Ezután rizs, nyelv és újra karalábé következik. A húsos és nyelves rétegeket addig folytassuk, amíg tart a hozzávaló. A sűrű tejfölt a tojássárgájákkal elkeverem, sózom, jól elhabarom, és a záró karalábéréteget
egyenletesen bevonom vele. Sütőben kb. egy órán keresztül párolom.
Tálaláskor a sült zsírját mellé adom.
Húsvagdalék
Míg párolódik, elkészítem a húsvagdalékot maradék sült borjú- és sertéshúsokból: a húsokat ledarálom, sóval, borssal, kevés reszelt hagymával zsírban összerántom. Másik edényben a rizst zsírban megfuttatom, húslével felengedem, és készre párolom. A sertés- vagy borjúnyelvet vékony szeletekre vágom, kevés zsiradékon
puhára párolom.