Rakott őzláb diszkosz módra
Régen használtam már a diszkoszt, és ránézve a gyűjtött őzlábakra, az jutott eszembe, hogy azok átmérője éppen akkora, mint a diszkoszomé: úgy
nagyjából harminc centi. Innen már csak egy kicsi logikai ugrás kellett, hogy felkiáltsak: Heuréka! Diszkoszban sült rakott őzlábat akarok! S lám, a tett nem váratott magára sokáig.
A diszkoszt kibéleltem három réteg alufóliával, erre került egy réteg bacon, felkarikázott paprika és ritkásabban a paradicsom, majd az egyik megmosott
őzlábgomba. Erre tapicskoltam rá a húskeverék felét, melyet darált húsból – mely lehet marha és disznó egyaránt –, felaprított vöröshagymából, szétnyomott
fokhagymából, a párolt rizsből, sóból, borsból, aprított petrezselyemből, kakukkfűből és két tojásból kevertem ki. Következett a második réteg gomba, melyre már a sajtokat reszeltem rá, és nyakon öntöttem az egy tojás meg a tejföl keverékével, illetve erre szórtam az aprított dióbelet. Újabb gomba és újabb húsréteg jött, majd a végén baconnal borítottam az egészet. Lefedtem
alufóliával és a diszkosz tetejével. Parázsban 30-40 percet párolódott és sült ez a finomság, melyet friss kenyérrel és fehérborral fogyasztottunk.