Rakott padlizsán fogassal
A padlizsánt fél centis karikákra vágtam, melyeket sózva-borsozva minimális olajon megsütöttem. A burgonyákat szintén felkarikáztam, majd besamel mártást készítettem, azaz a vajon megpirítottam lisztet, sóztam-borsoztam, és reszelt szerecsendióval
ízesítettem. Ezt követően felengedtem a tejjel, s csomómentesre keverve kiforraltam. A fogasfilét felszeleteltem, sóztam, borsoztam, és szintén kevés olajon pirosra sütöttem. Egy másik serpenyőben a zúzott fokhagymákat átpirítottam az oregánóval.
Ezt követően egy hőálló tálban elrendeztem a hozzávalókat. Alulra a padlizsánszeleteket, rá a krumplit terítettem. Erre öntöttem a besamelt, utána a paradicsomszeletek jöttek, melyeket meglocsoltam a fokhagymás, oregánós olajjal. Az egész tetejére került a fűszeres hal, majd mindez félórára mehetett a sütőbe. Aki szereti, reszelhet a tetejére sajtot is. Míg sült, kevés olajon átpirítottam az újhagymákat, s ezzel kínáltam az ételt.