Rakott szélesmetélt sonkával gazdagítva
A parajt megtisztítom, megmosom, leszárítom, és vajon
pár percig párolom, vigyázva, hogy a formáját megtartsa,
ne főjön szét. A szélesmetéltet sós vízben harapós keményre főzöm, majd leszűröm. A főtt vagy füstölt sonkát
keskeny csíkokra vágom. A tojásokat a tejföllel, 10 dkg
reszelt sajttal, a paprikával töltött olívabogyókkal és a sonkacsíkokkal egy tálban összekeverem. A keveréket sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítem. A tészta felét egy kiolajozott hőálló edénybe töltöm, befedem a párolt parajlevelekkel, és ráteszem a sonkás massza felét. Ezután a megmaradt tészta következik, legfelülre a sonkás
massza másik fele kerül. A tetejét megszórom a maradék
reszelt sajttal és vajban megpirított morzsával. 200 fokra
előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.