Rakott tarja petrezselymes újburgonyával
A tarját felszeleteljük, besózzuk, egy kicsit kiveregetjük, majd bedörzsöljük zúzott fokhagymával. A zsemléket felkockázzuk, és a sütőben egy kicsit megpirítjuk. A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a pirított zsemlekockákat, a kis kockákra vágott füstölt húst, hagymaféléket és paprikát, valamint a finomra aprított zöldfűszereket.
Az egészet jól összekeverjük, majd egy kiolajozott kis tepsibe belesimítunk 1 cm vastag tölteléket. Erre egy sor húst teszünk, majd tölteléket, megint egy sor húst, és töltelékkel fejezzük be a rétegezést. A tepsit lefóliázzuk, azután a rakott tarját a sütőben lassú tűzön (140-150 fokon) körülbelül 90 percig a saját levében sütjük. Ekkor levesszük róla a fóliát, és 180 fokon szépen megpirítjuk a
tetejét. Köretnek vajban pirított petrezselymes újburgonyát tálalunk hozzá.