Tócsi
A krumplit lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a kis kockákra szelt szalámit, a tejfölt és két púpozott evőkanál lisztet. Sóval, őrölt borssal, majoránnával és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Egy közepes méretű tepsit kikenünk olajjal,
és szétterítjük benne a krumplis masszát. Először fólia alatt, majd fólia nélkül addig sütjük, amíg a teteje egy kis
színt kap.
Továbbá
Eközben felkockázunk egy fej hagymát, és kevés olajban megpirítjuk egy gerezd zúzott fokhagymával. Rátesszük a csíkokra vágott májat, és borssal, majoránnával, sóval ízesítve készre sütjük.
A maradék hagymát felkarikázzuk, olajon megdinszteljük, és ráöntjük a megsózott, felvert tojásokat. A tócsit
megkenjük a tejföllel összekevert mustárral, elosztjuk rajta a pirított májat, erre pedig ráhalmozzuk a hagymás tojást. Reszelt füstölt sajttal megkoronázzuk, visszarakjuk a sütőbe, és hagyjuk, hogy a sajt beleolvadjon a rakottas minden pórusába. Kockákra szelve tálaljuk.