Nokedli
A galuskához a lisztet elkeverjük az egész tojásokkal,
megsózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy kemény
nokedlitésztát kapjunk. Lobogó, sós vízben kifőzzük, azután
leszűrjük. A négy tojást felverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a
reszelt sajt felét, és összekeverjük a nokedlivel.
Lecsó
A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, és egy edényben töpörtyűre pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát, átforgatjuk a szalonnazsíron, majd megszórjuk bőven pirospaprikával. Belerakjuk a csíkokra vágott paprikát – aki szereti, hegyes erős paprikát is tehet bele –, kicsit megforgatjuk a hagymás zsíron, majd rádobjuk a cikkekre szelt paradicsomot. Megsózzuk, és a lecsót takaréklángon, lefedve főzzük.
A lecsó felét kivajazott tűzálló tálba terítjük. Megszórjuk
reszelt sajttal, majd ráöntjük a nokedlit. Betakarjuk a többi
lecsóval, rászórjuk a maradék sajtot, azután a 180 fokos
sütőben körülbelül 20 perc alatt az egészet összesütjük. A
virslit bevagdossuk, és egy serpenyőben kevés olajon megsütjük. A virslikoronákat az elkészült lecsó tetejére tálaljuk.